Meestal sluit ik af om de uitzetters te bedanken voor de mooie, leuke, fijne of interessante rit, maar nu wil ik dit vooraf doen. Evelien en ik hebben geweldig genoten van deze uitgebreide rondtocht naar en door Almere.

Met Wim Wiss en Fred Dekker, bijgestaan door Nico van Nes, durf ik wel te stellen dat deze bedenkers van valstrikken een verse generatie uitzetters is opgestaan. Paul van Os natuurlijk ook bedankt voor het controleren en narijden.

En dan maar van start waar we toch even wakker werden geschud om verder te kijken dan je neus.
Opdracht 1 gaf al een voorproefje hoe de rest zou worden. Een verkeerslicht in de verte.
Welke auto een asbelasting van 300 kg heeft weet ik niet, maar de tekstfout op het bord zeker gezien. Het originele bord echter niet.

Leuk om te horen dat er in andere delen van Nederland soms anders met opdrachten wordt omgegaan en ook wij hebben even getwijfeld. ONLY-APP, de letters P waren toch niet gesloten, wel of niet gebruiken? Wij hebben gekozen voor wel, de uiteindelijke winnaars van de C-klasse voor niet.

IJsselmeerlaan of Ijsselmeerlaan? Twee verschillende namen maar toch dezelfde tekst. Lastige uitdaging en helaas verkeerd beoordeeld.

Opdracht 31 bleek voor ons een makkie. Alles moet na elkaar komen en stel je voor dat de klok een andere tijd had gehad. Gewoon doen wat er gevraagd wordt en het komt allemaal goed.

Bij het rondje van prullenbak, 7, prullenbak hebben we het toch laten liggen, 8,7,8,7 en toen naar de 10, maar die komt helemaal niet voor in de uitslag, niet goed, niet fout.
De val bij Autowegman was geen probleem en op naar Gert voor de bemande controle.
Voor de auto stond een hersteller 43. Na brug en verkeerslicht R (richting Almere).
Toen we aan het eind van de weg kwamen hadden geen brug en geen verkeerslicht gezien. Maar door terug te rijden bleek de brug vrijwel gelijk bij Gert te liggen. Keren en op zoek naar het verkeerslicht. Helaas.

Dan maar verplicht naar rechts en dus alleen de 22 met de hersteller genoteerd.
Dan de A6 op en met een kleine verkeersopstopping weer de route hervat richting Almere Muziekwijk. 7 Kilometer verder de ‘Grasweg’ in.
De drinkmok (kop) en schotel levert een rondje om de rotonde heen en een goede controle. Ook de volgende opdrachten zonder probleem opgelost, maar bij Duke of Sussex natuurlijk niet meer gedacht dat het een Nederlandse tocht is en alle opdrachten in het Nederlands moeten worden gegeven. We hadden wel het goede plaatje hoor!

Opdracht 71 is een leuke instinker. Je gaat direct scherp recht en dan zie je niet meteen dat het meer dan klinkers zijn. Gelukkig konden we de opdracht erna niet direct vinden en hebben we een rondje extra gereden. Gelukkig had ik het van de klinkers nu wel door en een extra rondje leverde een goede Q op.
Opdracht 89 was geen probleem. Melden bij uitvoerder echter wel, want de verstopte hersteller niet gezien.
Weer wat opdrachten goed uitgevoerd en zo langzamerhand zou de finish toch in de buurt moeten komen gezien onze rijtijd.
Evelien ziet scherp dat de ‘o’ van casino een ‘0 ‘is en konden we dus negeren.

De Prins van Oranje, hierover hebben we gemengde gevoelens. De goede man heet niet Prins George Friedrich, maar Prins George Friedrich van Pruisen. Moet dan niet de volledige tekst op het bordje staan?

En dan de boom. Ik weet niet hoeveel bomen jullie hebben geteld, maar er stonden er genoeg om de opdracht uit te voeren.
En dan komt het eind in zicht. Met nog een paar opdrachten te gaan komt het industrieterrein in zicht waar we wel vaker met ritten gereden hebben. Met het schrikhek voor ons naar rechts en zo naar de finish. Wie let er dan nog op een ‘doodlopende inrit naar een kelder?’

Mannen, bedankt. Het was geweldig en ook bij terugkomt bij de golfbaan heb ik zeker deze geluiden meer gehoord.

door Frank van Beest

Print Friendly, PDF & Email
Autosportvereniging De Vechtstreek