Verslag Gemeenschapsrit

Op deze mooie eerste zondag in Februari appt Sebastiaan mij om half 10.
“Straks wel rijden?” Ik app terug “Tuurlijk, ik ben verkouden, niet blind”. Het antwoord van Sebastiaan luidt “Oke”.

Gewapend met een doos tissues vertrekken we om 11:55 uur naar de start.
We vertrekken als nummer 12 vanuit Weesp. Via de aanrijroute starten we vlakbij de Hakkelaarsbrug bij Muiderberg, een goed bekend gebied voor ons. Het belooft een leuke rit door ’t Gooi te worden, zeker gezien alles tot de blauwe vlag zonder problemen ging.

De pijlen 1 en 2 zijn goed te doen, geen gekke dingen te vinden. Dan op weg naar pijl 3, daar is driftig gegumd in de kaart met bermlijntjes en wegen die er ‘ineens’ niet meer zijn op de kaart. g17a1
Voordat we pijl 3 gaan rijden, weten we al dat ’t een hersenkraker wordt. Uiteindelijk eerst onder het welbekende gebouw doorgereden om een C te vinden, rechtsaf om via de bovenkant te starten met pijl 3… “DLW”…., doorgereden tot we een HK kregen en dan alsnog maar even een stukje tegengesteld rijden.
Dit was precies de bedoeling volgens de uitzetter. Daarna kregen we een tijd van Hans en snel door naar pijl 4, we hadden best lang over pijl 3 gedaan.

Achter pijl 4 hier was een mooi bermlijntje getekend (en gezien) dus ook al niet verkeerd gedaan. Richting pijl 6 was het wederom opletten, er moest een stukje tegengesteld gereden worden, maar wel goed opletten dat je niet teveel tegengesteld rijdt.
Ook hier hadden we geen probleem mee.

Op het parkeerterrein in Weesp had Sebastiaan al de fiets gemarkeerd tussen pijl 7 en 8, dus hier kon ik g17a2gelijk rekening mee houden. We zijn niet het fietspad over gereden, hebben de juiste route gereden en toch onze eerste 30 strafpunten gescoord, zo’n oranje bordje met zwarte letter gewoon gemist. Terug de Brediusweg op had een nogal gemene stoeprand waar we Jet en Michael behoorlijk hard vanaf hoorde schuren. Hier had een rode vlag wel op zijn plek geweest. Bij pijl 8 hebben we nog de nodige rondjes gereden om wel zo’n oranje bordje te vinden (maar die stond er niet).

De echte fouten hebben we gemaakt tussen het einde van pijl 10 en het begin van pijl 12. Verlegd weggetje (dus foute letter) en het vreselijke stukje bij Crailo met de ommetjes. Je kunt er heel veel tijd verliezen of niet nadenken en het verkeerd doen, scheelt je zo 30 strafminuten ;-). Daarna hebben we nog lekker een stukje door Huizen gereden, om zo weer naar Naarden te rijden. De Vbr zag ik op tijd (overigens stond de letter aan de overkant zo lekker te lonken om opgepikt te worden dat het verdacht was).

Van Pijl 20 naar de finish de nieuwe Schaick-brug gemist. Dus daar nog de laatste 30 strafpunten opgehaald. Bij de witte toren zijn we weer gefinisht. g17a3
Hans zijn pen was een eigen leven gaan leiden, dus de finish duurde een kleine minuut langer dan normaal.

Terug richting Weesp stond daar een vlag met een Z – HK Finish. Maar g17a4we waren al gefinisht, wellicht was dit iets voor de A(ndere)-klassers, er staat niets over in onze uitleg.

Het was een leuke rit, door een leuk gebied. We hebben een fietspad, Vbr èn bermlijn weten te vinden in één kaart.

Bedankt Gert voor deze rit!

door Désirée en Sebastiaan Willemsen

 

Print Friendly, PDF & Email
Autosportvereniging De Vechtstreek