Verslag Coupe de Weesp

Er was eens …. Klinkt als een sprookje toch? En voor ons was dat het ook.

Zoals elke keer als we een rally rijden proberen we ons alle regels weer naar voren te toveren en zijn benieuwd welke valkuilen er nu weer bedacht zijn door de uitzetters.

Keurig op tijd vertrekken we van de parkeerplaats om gelijk al bij het eerste kruispunt een val te krijgen. Rijden we op een weg of niet? Nee zeg ik tegen mijn dochter en rijden rechtdoor en worden beloond met de goede ‘A’. Lekker begin.

De eenrichtingsweg was voor ons de eerste instinker.
Opdracht 10 goed uitgevoerd en vervolgens even gedwaald om bij de verkeerslichten te komen richting Diemen. Over de brug naar links langs het Gein. Een leuk smal dijkje zonder al teveel verkeer.

En dan de ‘X’, op een boom met een vlaggetje erbij. Zou dit goed zijn? Doorrijdend hebben we daar flink over nagedacht en besloten dat de controle aan de eisen voldoet en genoteerd. En dat was maar goed ook want de stempel vlak voor nog een ‘X’ sloot het eerste gedeelte af.

Opdracht 30 was een makkie, even de volgorde checken en klaar. En dan de vlaggenmasten. De eerste drie was niet zo’n probleem. Aan de waterkant stonden ze keurig in gelid te pronken. Wetende van een vorige rit dat je meteen naar links kan, het smalle weggetje in. Dan de twee volgende masten. Helaas hebben we die gemist, maar wel de middenberm gezien en de goede ’E’ genoteerd.
cdw161
Voorbij de RC kom je dan een vlag tegen en in de straat verderop rechts nog één. Helaas. De vlaggenmasten stonden meteen aan het begin van de straat en dus doorgereden naar de verkeerde ‘L’.

Rondje rijden en dan verder naar de eland. Geen probleem met een reusachtig bronzen beeld langs de weg.

Direct rechts en dan op zoek naar de cijfers van opdracht 45. Dat er een paar in een opstal stonden hebben we gemist, maar de kleine ‘d’ van 24d was voor ons een reden om te concluderen dat de opdracht niet klopt. Het tweede bordje was gewoon verkeerd en dus door naar de goede borden aan het eind van de weg.

Nummer 50 geen probleem, maar de ‘Q’ hebben we gewoon gemist. De tekst “STAMMERKAMP’ hebben we gelezen als een verwijzing. Stom, er wordt gewoon een tekst gevraagd en geen straatnaam. Met een verkeerde RC ‘R’ op de kaart richting het industrieterrein van Weesp.

Het bestek op de bordjes was, dachten we, geen probleem, maar de plaatjes waarop het bestek geplakt cdw162zat hebben we gewoon gemist. Konijnen, en dat vlak voor de kerst. Uitzetters toch!

Derde persoon meervoud was volgens ons niet uitvoerbaar. Hij-weg en Zij-weg werd door ons gelezen als een straatnaam-bord. Gelukkig is deze neutraal verklaard.

En dan de laatste VATNA. Een makkelijke opdracht want VADNA is toch echt met een D.

Kaart ingeleverd en ons verdiept in de uitleg. Met een schatting van onze verkeerde controles zou in de middenmoot een aardige plek zijn. Maar tot onze verbazing in de prijzen gevallen. Een eerste plaats met als prijs een mooie beker maakte ons sprookje af.

Dan ook nog leuk kerstpresentje van Rinus en zijn vrouw gekregen en kunnen we een het jaar 2016 gepast afsluiten met de woorden: En zij reden nog lang en gelukkig.

Cornelis, Rinus en Ben, bedankt voor deze mooie rit.
Verder wil ik, ook namens Evelien, iedereen prettige kerstdagen en een gezond 2017 toewensen.
Dat het maar een mooi rallyjaar mag worden.

Frank en Evelien van Beest

Print Friendly, PDF & Email
Autosportvereniging De Vechtstreek