Verslag Coupe de Weesp

Op 12 december was het dan eindelijk zover, onze eerste routebeschrijvingsrit in de B-klasse. Het was cdw151sowieso even geleden dat we hadden gereden. Maar dat mocht de pret niet drukken. Bij de Harmonie aangekomen werden we ontvangen door de dames van het inschrijvingscomité. Bij inschrijving hadden we direct prijs, we mogen het verslag schrijven! Dat belooft wat voor de rest van de dag.

Met startnummer 11 om 12.36 gestart. De eerste verrassing bij de afrit van de parkeerplaats, een bordje INRIT. We hebben door dat dit iets meer betekent in de B-klasse, dus maar even wat opgezocht. Gevonden en tot de conclusie gekomen dat we de lonkende H bij de voetbalclub konden overslaan. Helaas gemist dat een viersprong met 3 wegen en 1 gelegenheid, geen viersprong is, de G gemist.

Vervolgens de WW naar Tuitjehorn goed overgeslagen, maar de WW van Rijkswaterstaat voor ANWB-paal aangenomen. Foute F gevonden. Frappant, want tijdens het bekend worden dat de ANWB de wegwijzers niet meer gaat zetten, spraken we nog over het feit dat daar wel een keer een val op zou kunnen komen. Nu was het zover, en we gaan er met open ogen in!
De ogen hadden we niet goed open bij het adreaskruis, waar we natuurlijk niet van schrokken. Maar ook niet van het schrikhek aan de overkant van het kanaal, die we wel hadden moeten zien.

Via een brug in een sluis en een wispelturige Kaanaldijk, kwamen we naar meerdere herhalingen bij de Slootdijk. De letterlijke tekst was aanwezig, echter niet goed geplaatst om het een weg te laten zijn om op te oriënteren. Dus verder rijden om uiteindelijk een opvanger tegen te komen. En passant een R op een oranje bordje opgeschreven. Is toch een controle die niet op de uitleg stond… Maar vermoedelijk ook niet door onze uitzetter geplaatst. In de euforie over de bijzondere R, toch even gemist dat de lange tekst door elkaar geschreven was, resulteert in het missen van een goede E.

Na een rondje op “De Heul” en een ommetje over een voorrangsweg de N201 op voor een fijn stukje cdw152rijden. Onderweg genieten van het mooie uitzicht tussen de meren. Via smalle dijkjes met fijne bochten rijden we naar de volgende val, een verkeerd geplaatst straatnaambord.
Deze goed gezien, maar afgeleid door VADNA de brievenbussen gemist in de

cdw153val aan het einde van de Veldweg in Nessersluis. Omdat we die val misten, zijn we erg druk geweest met de interpretatie van deze borden. Zijn ze goed omschreven, goed geplaatst, etc. etc. Jammer om dan te lezen in de uitleg dat al dit uitzoekwerk overbodig is geweest……
Verder rijdend over mooie smalle dijkjes, kwamen we via een voetbrug, een paddenstoel bij een kruising en een brug aan de Winkeldijk. Volgens ons stonden de borden niet fijn, iets wat de uitzetters ook hadden bedacht, dus de goede F gehaald. De aanhalingstekens goed gelezen, maar het bordje waar “ op stond helaas gemist.

Vol enthousiasme door naar de omleiding. Waar we helaas de tel kwijt raakten op de rotonde en een cdw154behoorlijk stuk door een mooie omgeving hebben gereden zonder nut. Dus terug en de juiste route opgepakt bij de rotonde met de T (had 2x gemoeten, maar dat ter zijde).

Op de parkeerplaats bij de Gaasperplas schrokken wij ons een hoedje van alle schrikhekken. Mede daardoor ongetwijfeld de val onjuist aangenomen.

cdw155Beperkingen in doorrijhoogtes speelden vanaf heden een hoofdrol. Punten en komma’s, over elkaar struikelende borden, en stempelposten. Ze brachten ons gelukkig geen foute controles.

Geschilderde verkeersborden, we hadden het kunnen weten met de materiaalman als uitzetter! Maar helaas, niet gezien en dus tellen we een foutje meer. Gelukkig de Gouden controle, die geen RC is, wel goed geïnterpreteerd en ook de val net voor de finish goed afgerond.

Het was een mooie rit met leuke vallen! Voor ons met een zeer mooi resultaat, 1e in de B-klasse. Als kroon op een fijn rittenjaar kregen we ook nog een mooi eindejaarsgeschenk mee naar huis.
Uitzetters en maker van het geschenk bedankt!

Robert en Martin van der Zee

Print Friendly, PDF & Email
Autosportvereniging De Vechtstreek