Op 8 maart 2012 alweer de vierde rit van het seizoen.
Deze keer weer een pijlenrit waarbij zo min mogelijk rode wegen moesten worden bereden. Pijlen waren geen rode wegen dus moesten we goed opletten waar we reden. Met goede moed er op af. Tot Pijl 2 ging alles goed maar toen zat er waarschijnlijk een oog dicht en is er niet goed gekeken om via Pijl 3 (tegen) en daarna een ommetje toch de Pijl 3 reglementair te rijden.

Dus door dat grotere ommetje te rijden teveel benzine verbruikt en 60 punten aan de broek.

Van Pijl 4 naar Pijl 5 vonden wij het vreemd om bij de uitleg te lezen dat men door de tekst van de RABO-klok moest construeren (dit is toch een blokkering?). Maar goed, op naar Pijl 5 met nog steeds ‘last’ van dat oog en dan zie je ook dat heeeele smalle streepje rood niet. Dat is jammer maar wel getekend met een hele goede uitzetterspen.

Maar vanaf dat moment ging alles vlotter en beter. Alleen in Muiderberg even een twijfelmomentje, maar uiteindelijk toch het stukje rood gereden (is beter dan tegenrijden) en ja hoor de controle E was de beloning.

Verder maar weer, Muiderberg uit, langs de rijke buurt aan het Meer naar het industriegebied Naarden voor Pijl 11. Nu gebeurt het wel meer dat er fietsjes op de kaart staan, maar als het woordje ‘met’ niet wordt gezien dan heb je echt ……… in je ogen en weer 60 strafpunten rijker.

Via het buurtje aan de overkant van het kanaal waar we ook nog 2 controles misten op weg via Pijl 12 naar 13 waar alles op rolletjes liep en we er zonder kleerscheuren doorheen kwamen.

Via Muiden naar Weesp voor Pijl 14, maar om Pijl 7 en rode weg niet tegen te rijden maar weer met de pont. Deze was nog niet afgemeerd dus langs het water via controle L naar Pijl 14. Daar zagen we dat de uitzetter weer een uitschieter in zijn pen had en daar haalden we de goede W mee. Al met al een leuke vlot rijdbare rit waarbij toch weer domme (of stomme) foutjes zijn gemaakt.

De volgende rit toch maar een betere bril en een grotere loupe aanschaffen.

Uitzetter en narijder Gert heel erg bedankt voor de leerzame rit.

Ed Paardehaar en Hans Kornelissen

Print Friendly, PDF & Email
Autosportvereniging De Vechtstreek