Zaterdagmiddag, vertrekkend op de scooter met mooi weer naar het centrum van Haarlem kom je “oom” tegen. “Hé, gaan jullie die Gemeenschapsrit nog rijden komende donderdag?”

We zouden graag willen maar helaas, de dienst die gewerkt moet worden laat het niet toe, late dienst helaas. “Jullie moeten wel oefenen voor de Nacht van Weesp hoor!” wordt ons nog nageroepen als we weer verder gaan met ons ritje naar de stad.

De maandag erop veel moeite gedaan om een dienst te kunnen ruilen voor die donderdag, maar warempel, het is gelukt we kunnen rijden.

Donderdagavond, snel even een happie naar binnen werken en hup in de auto op weg naar Weesp. Zo onderweg in de auto heb je het er nog even over dat je er toch vreemde gedachtes bij zou kunnen krijgen zo een naam voor een rit… Gemeenschapsrit?? Zouden we ergens onderweg in het bos stoppen?? Nou ja, die gedachte hebben we maar snel weer laten varen.

Daar zit je dan, vol spanning af te wachten dat je naam wordt geroepen, zodat je mag beginnen. Als beginner is volgens mij alles even spannend, zelfs het pakken van een pen kan al spanningen opleveren waar volgens mij een ervaren rijder niet meer bij stil staat. Pen? PEN!! “sjee heb jij een pen bij je?” “Nooit aan gedacht toen we van huis gingen”. Natuurlijk heb je een pen bij je, maar ligt zoals is te verwachten niet op de bekende plek. Ok dan, we kunnen rijden.

Deze keer goed opletten, opletten op de cijfers en letters die je links EN rechts tegen kan komen. “Zucht” links en rechts kijken en dat terwijl links af en toe al een grote opgave is.

Een paar letters verder kom je een “2” tegen. O jee, opschrijven terwijl we die weg helemaal niet in wilden gaan of toch maar niet schrijven? Ach, laten we die “2” maar opschrijven, dan hebben we tenminste nog wát opgeschreven. Natuurlijk je raadt het al, de “2” had niet opgeschreven hoeven worden. Al met al voor ons een leuke rit met een toch wat teleurstellend resultaat maar de beruchte “2” blijft voorlopig nog even hangen.

De ritten van beginners gaat niet over rozen zullen we maar zeggen. Op naar de Nacht van Weesp!

Rob en Nicole van Hal

Print Friendly, PDF & Email
Autosportvereniging De Vechtstreek