Ludiek

cdw131Het is niet zo ons ding, routebeschrijving. En ach soms doen we per ongeluk nog wel eens wat goed.

Van Cornelis (en uiteraard ook Rinus en Ben) kan je wel iets ludieks verwachten.

We verschenen dan ook vol goede moed aan de starttafel. Daar ging het gelijk al goed, startnummer 10 mag het verslag schrijven. En jawel hoor, dat nummer was keurig voor ons bewaart…

Nou ja, hoeven we ons er in ieder geval geen zorgen meer over te maken hoe we het verslag ontlopen. Gelukkig begon het rijden een stuk beter, meestal gaan we bij de eerste opdracht al de mist in. Nu niet.

Dat Boer een woonplaats is dat hadden we goed, ook dat we nog moesten bepalen of we op een weg reden.

Vandaag gingen we pas bij de volgende val de mist in. Wij dachten dat we het bord aanduidende eenrichtingsweg al hadden gehad.

Dan niet naar links op de kruising die we net hadden gebruikt, maar één verder. Tot zo ver goed, maar wat doet die RC B daar dan? Klopte dan het bord toch niet?

Een huisnummer “9” dat geen huisnummer(bordje) is. Tja. Laten we maar gauw doorgaan met de goede C die we hebben gevonden.

Niet gezien dat we dan naar een schilderijtje van een ritpijl keken (knap gemaakt). 4 keer de H hadden we wel, ook dat we niet na het klinkerwegdek kwamen.

Hoe dan verder? Na de parkeerplaatsen links? Even niet door dat we gedwongen naar rechts konden. Dus langs de foute RC J.

Na ‘een tweede’ zijn wij naar het “Noorden” getogen, maar dat was nie-goed-nie. Daarna maar gewoon de foute RC M in Aetsveld opgehaald, je moet toch wat.

En dan, zomaar twee combinaties achter elkaar goed. Of toch niet helemaal: moeten we nou een linker bemande (of is het bemensde) controle nu wel of niet aandoen?

Annette is best een gezellig mens, dus maar even twee keer gedag gezegd. Bij de hei kwamen we er even niet helemaal uit. Daar zat het volgens ons iets niet helemaal snor. Dus maar gewoon een keer langs de O en door.

cdw132Ri. Vlieland? En waarom niet? Dus maar twee keer een P (van Pont) gehaald. Daar zat toch zeker een goede P bij gelukkig.

Even kijken waar het einde van de weg was. We hadden op de kruising wel iets van een DLW verwacht, maar die was er niet.

Dus even de Q gehaald. Dat we bij de WW “Middenweg” links konden, zagen we wel, maar niet waarom dit nu wel (of niet) zou kloppen. Yes, weer een foute R mee…

Dan het ding met de landsgrenzen. Of zijn het rijksgrenzen? Of helemaal geen grenzen?cdw133

Omdat er zo nadrukkelijk over landsgrenzen werd gerept, hebben we dat maar verkeerd opgevat.

Ach een foutje meer of minder gaat ons toch niet meer redden.

cdw134Toch maar een paar rondjes over het Nieuw Walden gereden om te zien of dat nog iets zou vertellen, maar als dat zo is, dan hebben wij dat niet gehoord.

Dan maar door naar de volgende fout. Na kerk bij parkeerplaats… hmmm.

Hoe moeten we dat lezen? Zoeken we een P of zo een ding waar een auto op kan staan? Daarvan zijn er genoeg. Hoe zit het dan met dat ‘bijvlak’?

Is een oranje bordje alleen (met vlag) een goede RC? Even discussiëren en daarna linksaf de brug over. Bijna thuis. Maar eerst nog voor controle rechts.

Wie controleert wat? En waarmee? Maar even rechtdoor langs RC E. Het was toen wel duidelijk dat we niet erg hoog zouden eindigen, maar we hebben wel een leuke rit gereden.

Annamarie en Frank Mijling

Print Friendly, PDF & Email
Autosportvereniging De Vechtstreek