Nog 4 puike ritten staan op het programma.

Tweemaal kaartlezen en tweemaal routebeschrijving.

Mogelijkheden genoeg om je klassering in het kampioenschap te verbeteren.

In oktober de enige echte spannende avondrit van het seizoen!

15e Vechtoeverrit

Op zondag 22 september openen Peter Schaper en Arie van der Kogel de 2e helft van het seizoen met een mooie pijlenrit kortste route. Na een jaartje van afwezigheid hebben Peter en Arie weer genoeg inspiratie opgedaan om ons een lekkere rijrit met de nodige herconstructies voor te schotelen. Voor de A- en B-klasse een normale herconstructie en voor de C-klasse een nieuwe route construeren. Erik Naaijen helpt Peter en Arie en kijkt of alles klopt.

Oost-West rit

Donderdagvond 10 oktober gaan Henk Jongman en Sjaak Visser ons van Oost naar West laten rijden met een interessante kaartleesrit.

Sjaak wilde absoluut alleen een avondrit maken. Het is wel bijzonder. Lekker donker, weinig toeristisch verkeer op de weg, ideale omstandigheden om tot goede prestaties te komen. Het is dit jaar de enige mogelijkheid om bij ons een rit in de avond te rijden. Alleen bij de AMAC (Amersfoort) zijn er nog meer avondritten, alleen kaartlezen.

16e Vechtstroomrit

Paul Copier, Arin Hooimeijer, Joke en Wim den Doop storten zich na een paar Bol-Pijl ritten met volle overgave op een echte routebeschrijvingsrit. Lees alle uitspraken en jurisprudenties er maar op na, want op zondag 10 november gaan wij jullie testen op jullie RB-kennis. Natuurlijk komt er niet op elke hoek een val en zullen wij ook proberen een enkele buitenweg, speciaal voor onze voorzitter, in de route op te nemen. Paul en Arin gaan het tweede deel van de rit maken en Wim en Joke nemen het eerste deel voor hun rekening. Uiteraard rijden wij elkaar na.

Coupe de Weesp

Het seizoen wordt afgesloten met de bekende Coupe de Weesp van het bekende trio uitzetters, Rinus Taling, Ben Schaafsma en Cornelis van der Hoop. Er zullen waarschijnlijk geen surprises zijn, want op zondag 8 december is Sinterklaas al weer op weg naar de zon.

Na hun evaluatie van de 2012 aflevering hebben de mannen gekozen voor een andere rolverdeling. Rinus en Ben hebben Cornelis met een listige redenering in de uitzettersstoel gemanoeuvreerd. Cornelis kan dus rekenen op een scherpe controle van Rinus en Ben. Wij zijn zeer benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

Nu de agenda’s (ook die op het toilet en in de outlook agenda) snel bijwerken met de volgende data;

22 september, 10 oktober, 10 november en 8 december.

Let wel op het veranderde patroon van onze ritten, niet meer standaard op de 3e donderdag!

2helft2013

Er is nog even tijd, maar 22 september is wel onze eerste rit!!

Wim den Doop

Print Friendly, PDF & Email
Autosportvereniging De Vechtstreek