Vechtstreekritten 1e helft 2019

Drie clubritten in de eerste helft en 3 clubritten in de tweede helft van het jaar.
De route van de 48e Nacht van Weesp gaat opnieuw door de provincies Utrecht en Zuid-Holland. De route van 10e Dag van Weesp is hier en daar aangepast.

Woord vooraf.

Helaas blijft het aantal deelnemers aan onze clubritten afnemen. Daarbij krimpt de uitzettersgroep ook. Het zal een hele klus worden de 6 clubritten en de Nacht van Weesp te bemannen. De beschikbare uitzetters doen hun uiterste best. Motiveer deze uitzetters  door alle ritten te rijden, je kan ze niet blijer maken! Met ca. 80 leden moet het toch mogelijk zijn om 20 equipes aan de start van onze ritten te krijgen.

Katerrit
De start van het nieuwe seizoen is op zondag 6 januari. Dat wordt Nico van Nes zijn 6e Katerrit. Natuurlijk gaat Nico ons bijzondere en niet te volgen vallen voorschotelen. Het wordt een echte puzzelachtige rit op het BRR. Ook het vorig jaar geïntroduceerde KIR systeem ontbreekt niet. KIR staat voor Kaartlezen In Routebeschrijving. Het is eigenlijk een tegenhanger van  routebeschrijving op kaart. Lees de rit van vorig jaar er nog maar eens op na.
Na afloop  gaan wij, voor de eerste keer bij de Golfbaan, napraten onder het genot van een glaasje met wat bubbels en een balletje op het nieuwe jaar.

Gemeenschapsrit
Net als vorig jaar heeft Gert van Schaick Gemeenschapsrit voor zondag 24 februari al klaar op tafel liggen! Het belooft weer een soepel te rijden rit te worden. Waarbij het scherp zijn een belangrijke rol zal spelen om de vallen op te lossen.
Het oogt eenvoudig, maar het wordt goed opletten om de soms dubbele bodem tijdig te onderkennen.
Een paar pittige herconstructies tenslotte om de ex aequo‘ s te vermijden.

10e Dag van Weesp
Op zondag 14 april de ultieme oefenrit voor de 48e Nacht van Weesp.
Dezelfde systemen als de Nacht van Weesp en zelfs de helft van de uitzetters die ook bij de Nacht actief zullen zijn.
Gert van Schaick en Sjaak Visser maken de 2 kaartleestrajectjes. Wim en Joke den Doop verzorgen een trajectje routebeschrijving en trajectje Bol-Pijl. Na 2 trajecten houden wij een pauze van 30 minuten bij Hoeve Landzicht in Nieuwer ter Aa.
Deelnemers aan de Nacht van Weesp die in de E-klasse, Toerklasse, Classic-Toerklasse en Youngtimerklasse inschrijven kunnen nu in de Toerklasse van de Dag van Weesp inschrijven. Classic-Sportklassers schrijven voor de Dag van Weesp in in de C-klasse. Op Zondag 14 april begint het inschrijven om 10:30 uur met een start om 11:00 uur van de eerste deelnemers. Inschrijven via onze website www.asvdevechtstreek.nl stellen wij zeer op prijs.
Voor de beginners is er om 10:00 uur een beknopte uitleg van de reglementen. Kom vroegtijdig, anders mis je belangrijke informatie.

48e Nacht van Weesp 11-12 mei
De nieuwe route door de Provincies Utrecht en Zuid-Holland in 2018 is goed ontvangen. In 2019 gaan wij dit gebied opnieuw gebruiken. Uiteraard met een aangepaste route. De indeling van de systemen is veranderd door het afvallen van Martin Fierlier als uitzetter. Wij beginnen nu met een kaartleestraject dat ca. 80 van Weesp naar Nieuwveen. Met VTC 1 bij Bosman Auto’s. Vervolgens een traject routebeschrijving van ca. 40 km van Nieuwveen naar Alpen aan den Rijn.
VTC2 is bij Van der Valk Avifauna in Alphen aan den Rijn.
Na het nachtelijk buffet gaan wij ca. 40 km Bol-Pijlen. Van Alphen aan den Rijn via Bodegraven naar Woerden. VTC 3 staat hoogstwaarschijnlijk aan de Finse Golf.
Het 4e traject, kaartlezen, IL met barricades, brengt de deelnemers weer terug naar Weesp. De finish is bij de Golfbaan in Weesp.
De uitzetters; Marco van den Hoek, Sjaak Visser, Gert van Schaick, Wim en Joke den Doop en Frank en Annamarie Mijling zijn al druk met het denk- en uitzetwerk. De stratenlijsten met de afstanden en doorkomsttijden en de kaarten liggen bij de secretaris die e.e.a. naar alle gemeenten en provincies gaat sturen voor de ontheffingen.

Inschrijven voor de 48e nacht is al mogelijk. Kijk op de website en pak je korting!

Print Friendly, PDF & Email
Autosportvereniging De Vechtstreek