9e Dag van Weesp 8 april 2018

Uitzetters nieuws

De uitzetters Gert van Schaick, Sjaak Visser, Joke en Wim den Doop hebben de 4e trajecten klaar. Nu nog met elkaar narijden en dan kunnen daarna de routeboeken worden gemaakt.
Zo op papier ziet het er uit als een stevige oefening voor de 47e Nacht van Weesp. Alle onderdelen van het kaartlezen, de routebeschrijving en de Bol Pijl komen zeker aan de orde.
In één van de 2 kaartleestrajecten en in het routebeschrijvings of Bol Pijl traject staat natuurlijk een ‘gouden’ controle. Je weet wel zo’n oranje controle met een mooie gouden lijstje. Deze twee ‘gouden’ controles mogen op je controlekaart niet ontbreken.

Trajectje 1 (routebeschrijving).
Start op de parkeerplaats bij De Adelaar.
Op het industrieterrein van Weesp een mooie val met straatnaamborden voor de CT-klasse, die voor de AB is aangevuld met wat WW’s. CT-klassers moeten het artikel 9 van het reglement voor oriëntatie trajecten 1 en 3 er nog maar eens op nalezen. De AB-klassers kennen natuurlijk het hele DRR uit hun hoofd.
Na het uitvoeren van routeopdracht F. 1e weg R (Gein-Zuid) rijden wij langs het Gein naar Abcoude. Na een paar valletjes in Abcoude kom je langs het Abcoudermeer om na het viaduct over de A2 via de Verlengde Voetangelweg richting het zuiden te rijden. Bij veel gas zal je merken dat een er behoorlijke jump in de weg zit.
Op de Winkeldijk is het genieten van de uitzichten over de Winkel en de polder. Natuurlijk is het hier met fietsers en hardlopers en andere zaken wel oppassen geblazen.

Bij routeopdracht 39 de laatste val en met routeopdracht 41 rijd je de finish van dit traject binnen aan de Botsholsedwarsweg te Waverveen. Daar zal Kees van de Steeg je controlekaart voorzien van een stempel of paraaf. Je kan dan gelijk aan het 2e traject beginnen.

Trajectje 2 (kaartlezen pijlen).
Met pijl 1 rijd je over de polderwegen boven Waverveen en kom je bij pijl 4 in Mijdrecht. Hier liggen 2 interessante pijlen die de nodige aandacht vragen om tot de juiste oplossingen te komen. Via Wilnis kom je langs Denemarken. Een paspoort zal niet nodig zijn, maar grensovergangen leveren altijd wel problemen op. Uiteindelijk zal de Demmerikskade de scherprechter vormen alvorens je kan aanschuiven aan het lunchbuffet bij Hoeve Landzicht Oukoop 22 Nieuwer ter Aa.
Naast een kop soep, diverse broodjes en salades ligt er in ieder geval 1 rallykroket p.p. op je te wachten.

Trajectje 3 (Bol Pijl).
De eerste val na de lunch is behoorlijk simpel. Te simpel voor een ‘gouden’ controle! Langs de A2 bij Breukelen drie echte Bol Pijl vallen op de verschillende parkeerplaatsen, dus opletten en goed scherp zijn tot het einde. In Breukelen kom je een stukje door het historische centrum. In de smalle Brugstraat is het passen en meten om zonder schrammen na de ophaalbrug langs de Vecht verder te rijden.

Op de weg langs het fort Tienhoven een val waarbij je kennis van de eenrichtingswegen wordt getest. Op de Herenweg, Nieuw Loosdrechtsedijk en Oud Loosdrechtsedijk moet je de snelheidscamera’s in de gaten houden, dat scheelt wat euro’s.De finish van dit taject staat op het industrieterreintje De Zodde aan de Zodde in Oud-Loosdrecht. Voor liefhebbers van Volvo’s staan er aan het begin van deze weg nog wat oudjes te bewonderen.
Even verder op zet Hans Jansen nog een stempel op je controlekaart waarna je van start kan voor het laatste traject kaartlezen.

Trajectje 4 (kaartlezen IL met barricades).
Zo’n ingetekende lijn lijkt altijd makkelijk, de route is tenslotte al voor je ingetekend. Vergeet het maar! De barricades zorgen voor het nodige denkwerk om er zo kort mogelijk omheen te rijden en zo weinig mogelijk van de IL te missen. Daarnaast zorgt het terrein soms ook voor de nodige herconstructies. De lijn begint in Loosdrecht en loopt langs Hilversum naar ’s-Graveland en komt via de Lage Klompweg Weesp binnen. Een kort bezoek aan het industrieterrein sluit dit traject af.

Inschrijving
Voor de Dag van Weesp graag tijdig inschrijven via de website www.asvdevechtstreek.nl .
Voor de Nacht van Weesp is inschrijven mogelijk via de website www.nachtvanweesp.nl.

Instructie
Vooraf is er nog een verkorte instructie m.b.t. de reglementen.
Het begint om precies 10:00 uur. Dus kom op tijd.

Zet de volgende data in je agenda;
Zondag 8 april 9e Dag van Weesp
Zaterdag/zondag 12-13 mei 2018 47e Nacht van Weesp

Print Friendly, PDF & Email
Autosportvereniging De Vechtstreek