17e Vechtstroomrit 9 november 2014

De uitzetters hopen op mooi weer, zodat je ook nog een beetje van het buitengebied kan genieten. Deze keer een wat andere route.

Wij starten met een paar valletjes in Weesp om vervolgens via Gein-Zuid naar Abcoude te rijden. Op het stationsgebied en het aansluitende industrieterreintje een paar vallen, waarvan er één in een wat aangepaste vorm vorig jaar door 20% van de A-klassers en 63% van de B-klassers fout is gedaan. Wij zijn benieuwd.

Langs de buitenrand van Abcoude komen wij terecht op de carpoolplaats bij de A2.

Een aardig ommetje dat uitnodigt tot het wel of niet volgen van de richting naar woonplaatsen in Nederland (WPR 2012 dus meenemen).

De route wordt vervolgd over de paralleweg langs de A2 om bij het restaurant De Viersprong (hoe verzin je het) onder de A2 via de Zuwe richting Baambrugge te rijden. Verder langs de Angstel richting Loenersloot waar het onlangs weer geopende Kasteel Loenersloot een bezoek (nee niet op de 9e november) echt de moeite waard is.

Langs de Angstelkade natuurlijk een paar niet te moeilijke vallen. Via de treintunnel komen wij dan in de polder bij Nieuwer ter Aa. In elk jaargetijde altijd een mooi gebied.
vs141
Daar kom je langs twee ommetjes waarvan je er 1 altijd bij de Bol-Pijl instructie van de Nacht van Weesp groot op het scherm krijgt voorgeschoteld.

Via de Oud Aa komen wij dan bij het zuidelijkste punt van de rit de carpoolplaats bij Breukelen aan de A2. Hier een vergelijkbare val als vorig jaar. De score was toen 70% fout bij de A-klassers, 63% fout bij de B-klassers en 50% fout bij de C-klassers. Dat moet dit jaar beter!

Vervolgens komen wij op een industrieterrein aan De Corridor waar wij met ritten nog niet geweest zijn. Er ligt een rotonde zonder het verkeersbord D1. De uitzetters beschouwen de weg rond de grascirkel als de doorgaande weg net als bij een echte rotonde, maar dan niet gedwongen.

vs142

Wij verlaten dit terrein langs de in aanbouwzijnde McDonald’s Breukelen en even verderop de Merwedeweg inrijden naar het Amsterdam-Rijnkanaal.

vs143Voor de zekerheid nog een zelfstempelaar voor een zeer vervelende drempel.

Bij de al eerder genoemde treintunnel krijgen de deelnemers over een klein stuk te maken met deelnemers die nog met ca. 20 routeopdrachen eerder bezig zijn. Dus even vriendelijk zijn met het passeren.

In Loenersloot gaan wij het Amsterdam-Rijnkanaal over om bij Kerklaan op een wat ingewikkelde manier proberen richting Weesp te gaan.

Langs het Amsterdam-Rijnkanaal even rustig bijkomen om bij Nigtevecht nog een mooie val op te lossen. Rest in Weesp 2 vallen tot een goed einde te brengen. Vooral naar de laatste val zijn wij benieuwd hoe hoog het percentage goedrijders zal zijn.

Print Friendly, PDF & Email
Autosportvereniging De Vechtstreek