Volgens de uitzetter en de narijder is de Vechtstroomrit een lekkere rijrit in een gedeeltelijk nieuw wedstrijdgebied. Dat wil zeggen, niet voor deelnemers die al langer ritten rijden, want het gaat met name om Amstelveen en Amsterdam Buitenveldert, waar vroeger een nu slapende zustervereniging actief was.

De start is dit keer op een andere locatie (Manege Bleijenberg, ’s-Gravelandseweg 2a, 1381 HH Weesp) en daardoor kreeg uitzetter Nico van Nes de gelegenheid om een enkel valletje te bedenken in een gedeelte van Weesp waar we anders vrijwel nooit komen.

De rit is trouwens bijna helemaal uitgezet op de fiets. Daardoor kunnen meer deelnemers aan de start verschijnen, waarbij de rit toch niet extra belastend is voor het milieu. Mede, omdat het na- en nulrijden geschiedt met Paul van Os in een spiksplinternieuwe Skoda met zo’n ultrazuinige vertrouwde dieselmotor van VW. Je begrijpt, de heren doen er alles aan om zo geloofwaardig mogelijk over te komen…

“De vallen zijn over het algemeen best wel serieus (leuker kunnen we het niet maken, wel moeilijker)”, vertelt de uitzetter aan de webredacteur, “maar kunnen ook wel een enigszins ludiek karakter hebben. Om met Johan Cruijff te spreken: Je gaat het pas zien als je het doorhebt”. Handig om bij je hebben: o.a. Groene Boekje, uitspraken, jurisprudentie en WPR. En, o ja, tijdens de Vechtstroomrit doet een nieuwe afkorting z’n intrede: G, en dat staat voor garagenummerbord.

Dat en meer kan je vinden in het Bijzonder Reglement via deze link:

Bijzonder Reglement Vechtstroomrit

We zien je graag aan de start (en finish)!

Print Friendly, PDF & Email
Autosportvereniging De Vechtstreek