Katerrit met KIR
Kaartlezen In Routebeschrijving
De belangrijkste ingrediënten van KIR zijn:
In de routebeschrijving staan de kaartleesopdrachten staan tussen sterretjes (* *) gevolgd door KIR tussen haakjes (bijvoorbeeld: opdracht 12. * grensbenaderen * (KIR). Een kaartleesopdracht kan worden uitgevoerd met meerdere richtingsveranderingen.
In het veld kunnen bordjes zijn geplaatst: Vbr en fietsje zijn bekende kaarttekens die in het veld van een brug een voetbrug maken en van een weg een fietspad. Een bordje met een rode streep is een blokkade en een bordje met drie plusjes betekent landsgrens (die je niet mag overschrijden).
De kaartleesbordjes behouden hun functionaliteit ook tijdens de routebeschrijving!
Mogelijke kaartleesopdrachten zijn:
* grensbenaderen * (KIR): kan dus (meerdere) richtingsverandering(en) zijn naar links of rechts; het bord(je) waar je je op oriënteert (kan het bordje landsgrens zijn of begin/einde kombord) dient wel te voldoen aan criteria voor oriënteringspunten!
* naar ritpijl (of naar oranje vlag) kortste route * (KIR), (meestal na een oriënteringspunt), waarschijnlijk op een overzichtelijk (parkeer)terreintje, de kortste route rijden, maar let wel op functionele borden!
* blokkade * (KIR)
Dit is geen opdracht, maar je kan wel zo’n bordje met de rode streep tegenkomen op de weg waarop je rijdt. En, dat betekent blokkade! Neem de laatste mogelijkheid voor de blokkade en hervat je route zo kort mogelijk na de blokkade.
Als je hier klikt, dan verschijnt er een pdf waarin het systeem wordt uitgelegd aan de hand van een voorbeeld. Heb je vragen of opmerkingen? We horen die graag! Vooraf of achteraf, stuur ze naar redactie@asvdevechtstreek.nl. Na afloop gaan we natuurlijk evalueren en kijken of we of het leuk was en of we doorgaan met KIR!