8e Dag van Weesp 9 april 2017
Uitzetters nieuws

De uitzetters, Gert van Schaick, Sjaak Visser, Joke en Wim den Doop hebben de 4e trajecten klaar en droog al nagereden. Het belooft een pittige, maar goed te rijden, oefening voor de 46e Nacht van Weesp te worden. Bijna alle onderdelen van het kaartlezen, de routebeschrijving en de Bol Pijl komen aan de orde. De ‘gouden’ controle zal zeker niet ontbreken. In één van de 2 kaartleestrajecten staat er één en in het routebeschrijvings- of Bol Pijl-traject staat er ook één. Aan jou om deze 2 ‘gouden’ controles op je controlekaart te krijgen.

Trajectje 1 (routebeschrijving).
Op de parkeerplaats in Nederhorst den Berg is een mooie val gemaakt, waarbij de P’s en de rolstoelen een belangrijke rol gaan spelen. Wij zijn benieuwd!d17a1

Als je hier routeopdracht 45 goed uitvoert kom je bij de finish van d17a2dit traject bij het BP-tankstation Vreeland.
Daar zal Kees van de Steeg je controlekaart voorzien van een stempel of paraaf. Je kan dan gelijk aan het 2e traject beginnen,

Trajectje 2 (kaartlezen IL met barricades).
Na Kerklaan duiken wij met de IL de polders bij het Amsterdam-Rijnkanaal en Nieuwer ter Aa in.
‘Gelukkig’ staat hier een barricade over de IL getekend. Heel veel jaren geleden reden wij tijdens de d17a3Nacht gewoon over dit weggetje, jammer hoor.

Het lunchbuffetje, met in ieder geval 1 rallykroket p.p., staat d17a4klaar bij Hoeve Landzicht Oukoop 22 Nieuwer ter Aa.

 

 

 

Trajectje 3 (Bol Pijl).
De eerste val na de lunch is behoorlijk simpel.
Johan Cruijff zou zeggen ’Je gaat het pas zien als je het doorhebt’.
Dus toch maar goed opletten anders heb je de eerste 30 strafpunten na de rust al te pakken.

Even verderop zal je de situatie van de foto hiernaast tegenkomen. Waarschijnlijk is de Bol Pijl zo d17a5weergegeven. d17a6
Alleen ontbreekt er nog een detail.

 

 

Op het parkeerterrein van Café en restaurant de Punt aan de Rijksstraatweg in Baambrugge is de finish van de Bol Pijl. Hier zet Hans Jansen nog een stempel op je controlekaart, waarna je van start kan voor het laatste traject kaartlezen.

Trajectje 4 (kaartlezen pijlen).
Vanaf de parkeerplaats gaat het in noordelijke richting. Je komt dan in het zuidelijkste deel van Amsterdam Zuid-Oost waar de foto is genomen. Hier moet volgens de kaart een weg links tussen de d17a7bomen liggen! Het raadplegen van de herconstructieregels lijkt slim om de juiste route te rijden en de goede RC’s op je controlekaart te krijgen. Natuurlijk liggen richting Weesp nog een paar uitdagende pijlen op je te wachten.

Inschrijving
Voor de Dag van Weesp graag tijdig inschrijven via de website. Deze is al open vanaf 1 januari 2017.
Voor de Nacht van Weesp is inschrijven ook mogelijk via de website www.nachtvanweesp.nl.
Doe dat snel anders loop je een fikse korting mis!

Instructie
Vooraf is er nog een verkorte instructie m.b.t. de reglementen. Het begint om precies 10:00 uur. Dus kom op tijd.

Zet de volgende data in je agenda;
Zondag 9 april 8e Dag van Weesp
Zaterdag/zondag 13-14 mei 2017 46e Nacht van Weesp

Print Friendly, PDF & Email
Autosportvereniging De Vechtstreek