8e Dag van Weesp 9 april 2017
Uitzetters nieuws

Begin oktober zijn de uitzetters (Gert van Schaick, Sjaak Visser, Joke en Wim den Doop) al gestart met de 8e aflevering van de Dag van Weesp.
De enige echte oefenrit voor de Nacht van Weesp.
Natuurlijk weer 4 kleine trajectjes conform hetzelfde reglement als dat van de Nacht van Weesp.

Trajectje 1 (routebeschrijving).dvw81
Start bij De Adelaar. Via een stukje van het industrieterrein en Aetsveld richting de Vecht. Langs de Vecht naar Nederhorst den Berg, waar een op een mooi parkeerterrein een aardig val met de verkeersborden E6 op je ligt te wachten.

Uiteraard is er rekening gehouden met de elektrische rijders. dvw82Aan de andere kant staat een soort tankstation.
Niet dringen er zijn 2 plaatsen.
Via het ‘centrum’ komen wij weer langs de Vecht om nu langs het Hilversumse kanaal, Fort Kijkuit en de Wijde Blik (deel Loosdrechtse plassen) in Vreeland aan te komen voor de laatste val. Finish bij het BP Vreeland tankstation aan de Singel.

Trajectje 2 (kaartlezen IL met barricades).
Via de N201 naar Loenersloot om daar de Polder de Meijerij te bezoeken en via Polder Honderd de A2 over te gaan naar Nieuwer ter Aa. Hier ligt tussen Nieuwer ter Aa, Kockengen en Wilnis een heerlijk gebied om de IL neer te leggen met de nodige barricades. Uiteindelijk komen wij allemaal bij Hoeve Landzicht Oukoop 22 Nieuwer ter Aa. Hier staat een broodjesbuffet klaar met dit jaar 1 rallykroket per persoon.

Trajectje 3 (Bol Pijl).
Na de rust is het tijd voor Bol Pijl, een prachtig systeem en altijd lekker te rijden. Via de Demmerikse kade en de Ter Aarse Zuwe komen wij bij ‘Denemarken’ terecht. Gelukkig nog lid van de EU met een BNP van 261 miljard $. In ieder geval geen paspoort nodig.
Via Veenzijde bezoeken wij het industrieterrein van Mijdrecht. Hier zijn er genoeg mogelijkheden om een Bol Pijl met de langste route in elkaar te steken. Tenslotte nemen wij de weg dwars door de Vinkeveense plassen om aan het einde onder de A2 door te rijden naar Baambrugge. Op het parkeerterrein van Café en restaurant de Punt aan de Rijksstraatweg in Bambrugge is de finish van de Bol Pijl.

Trajectje 4 (kaartlezen pijlen).
Vanaf de parkeerplaats gaat het in noordelijk richting. Hier doorkruisen wij het gebied rondom Abcoude. Om vervolgens via het zuidelijkste deel van Amsterdam Zuid-Oost langs de Gaasp bij Driemond uit te komen.
Vandaar is het nog een klein stukje door Weesp. Hier moeten nog een paar pijltjes in de juiste volgorde en met de goede constructies gereden worden om een plekje op het podium te kunnen afdwingen.

Inschrijving
Voor de Dag van Weesp graag tijdig inschrijven via de website. Deze gaat open op 1 januari 2017.
Voor de Nacht van Weesp is inschrijven al mogelijk via de website www.nachtvanweesp.nl.
Doe dat snel anders loop je een fikse korting mis!

Zet de volgende data in je agenda;
Zondag 9 april 8e Dag van Weesp
Zaterdag/zondag 13-14 mei 2017 46e Nacht van Weesp

Print Friendly, PDF & Email
Autosportvereniging De Vechtstreek