De uitzetters (Gert, Sjaak, Joke en Wim) hopen op mooi weer, zodat je ook nog een beetje van het buitengebied kan genieten. Niet te mooi natuurlijk want dan zijn er ook veel andere recreanten die denken dat zij alleen daar mogen verkeren.

Net als in de Nacht van Weesp krijg je vier traject(jes) voorgeschoteld in dezelfde volgorde. Begonnen wordt met een traject routebeschrijving van Weesp via een heel klein stukje industrieterrein langs de Vecht naar Nederhorst den Berg en Overmeer om te eindigen bij Vreeland. Niet echt moeilijk, maar je moet wel blijven opletten en er soms toch een punt van maken. De uitzetters hebben geprobeerd om in elke traject een val te stoppen die grote overeenkomst heeft met een val die in de Nacht zal voorkomen. VTC1 staat op het parkeerterrein bij het BP Tankstation in Vreeland.

Het tweede traject is pijlen kortste route. Dit speelt zich af in het gebied bij Kerklaan en de polders aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwer ter Aa. Scherp navigeren is hier nodig om de juiste kortste route te nemen. Waar begint de pijl is een belangrijk gegeven en vraagt dus extra aandacht. Met het laatste pijltje moet je bij Hoeve Hoeve LandzichtLandzicht uitkomen. In de Hooiberg staat dit jaar een lunchbuffetje klaar. Een kopje tomatensoep, verschillende soorten broodjes met verschillend beleg. Daarbij natuurlijk de rallykroket, ham, kaas zalm- en kipkerriesalade. Als vloeistof koffie, thee, jus en melk. Ook tijdens de Dag van Weesp worden er geen alcoholische dranken geschonken!

Na een korte rust van 30 minuten is het tijd voor het Bol-Pijl traject.
Door de Polder Groot Vinkeveen rijden wij via Wilnis, Mijdrecht en Waverveen naar de VTC 3 aan de Botsholsedwarsweg. Niet te moeilijke vallen, maar toch wel goed op de mogelijk dubbele bodem letten. In het reglement staat het vliegtuigje in de onderstaande foto aangegeven als oriënteringspunt. Dat moet wel een vast oriënteringspunt zijn. vliegtuigjeWij zullen maar zeggen dat hij op weg is naar het punt waar je hem tegen gaat komen. Zowel in de Dag als in de Nacht van Weesp.

De laatste Bol-Pijl val is bij de situatie op de foto hiernaast. Wij gaan er 2 routecontroles plaatsen. De vraag is nu in welke wegen en hoe ziet de tekening eruit. Volgens het reglement moet je de langste route van bol naar pijl nemen, waarbij nog een paar andere regeltjes uit het reglement toegepast moeten worden.

botsholsedwarswegAan de Botsholsedwarsweg bij VTC3 kan je aan het 4e en laatste traject beginnen. De hoofdroute (de Ingetekende Lijn) hebben de uitzetters al voor je op de kaart ingetekend en het is de bedoeling die zo nauwkeurig en lang mogelijk te volgen. Langs de Oude Waver en Waver gaat het naar de Holendrechter en Bullewijker polder om via het AMC terrein en Gaasperdam langs de Gaasp weer in Weesp aan te komen.

Op de ingetekende lijn hebben de uitzetters hier en daar een dwarsstreepje barricade) geplaatst waarvoor je de route moet verlaten om direct na de barricade de Ingetekende Lijn weer te vervolgen. Het volledige reglement voor de Dag van Weesp staat ook op www.asvdevechtstreek.nl. Zeker van te voren goed lezen, dat scheelt direct een aantal fouten.

Print Friendly, PDF & Email
Autosportvereniging De Vechtstreek